Medel

4 portioner

Ingredienser

4 st Beanit Vegoburgare av Bondböna, Original
Rostade rotfrukter:
800 g rotfrukter, t ex morötter, palsternackor, potatis, polkabetor, delade i bitar
5 kvistar timjan
1 msk sesamfrön
Morotshummus:
2 st morötter, kokta
200 g kikärter på burk
1 st vitlöksklyfta, finhackad
1 msk raps eller olivolja
1 krm flingsalt
Toppa med:
lite persilja

GÖR SÅ HÄR:

Sätt ugnen på 225 grader.  Rosta rotfrukterna med timjan och olja i ugnen 20-25 minuter. Salta och strö över sesamfrön.

Morotshummus: Mixa morötterna och kikärtorna, tillsätt vitlöken, oljan och salt.

Stek burgare enligt anvisningen. 

Servera burgare med rotfrukter och morotshummus, toppa med persilja.