Medel

4 portioner

Ingredienser

4 st Beanit Vegobullar av Bondböna, Spenat & Grönkål
1 st aubergine
250 g halloumi ost i tärningar
200 g körsbärstomater
3 msk olja
salt och peppar efter smak
Gurksalsa:
1 st gurka
1/2 st rödlök
1 st chili
1 dl hackad färsk mynta och persilja
2 msk olivolja
1,5 tsk äppelcidervinäger eller vit balsamvinäger
Till servering:
Rostat lantbröd

GÖR SÅ HÄR:

Sätt ugnen på 200°C. Fördela vegobullar, skivad aubergine, halloumiost och hela körsbärstomater på en bakplåt. Ringla över olja och strö över salt och peppar. Sätt in i ugnen i 20-25 minuter. Förbered under tiden gurksalsan.

Gurksalsan: Blanda ihop tärnad gurka, hackad rödlök och chili. Rör i mynta, bladpersilja, olivolja och vinäger. 

Servera med rostat lantbröd.