Enkel

4 portioner

Ingredienser

1 paket Beanit Vegoburgare av Bondböna, Original
4 skivor surdegsbröd
1 msk olivolja
Fetaoströra
100 g fetaost
1 dl creme fraiche eller växtbaserat alternativ t.ex. Planti Cooking Fraiche
Sallad
1 påse ruccola eller ärtskott
100 g soltorkade tomater
1/2 st gurka, i små kuber
8 st oliver, urkärnade
100 g fetaost
1/2 st saft från citron
1 st citronzest från citron
1 msk olivolja

GÖR SÅ HÄR

Värm burgarna i ugn eller stekpanna enligt anvisningarna på paketet. 

Stek brödskivorna lätt i stekpanna i smör eller olja tills de fått fin färg. Lägg skivorna på tallrikar. Förbered fetaoströran.

Fetaoströra: Mosa fetaosten med gaffel i en skål, tillsätt crème fraiche och blanda ihop till en röra. Smaka av med några droppar honung.

Fördela röran över brödskivorna. Lägg ut de varma vegoburgarna över fetaoströran på brödet. 

Sallad: Lägg ingredienserna till salladen i en skål. Blanda citronsaft och zest med olivoljan och ringla över salladen. Smaka av med svartpeppar. 

Lägg ut salladen över biffarna. Toppa med fetaost och svartpeppar